Mediterrània nº 83

Idioma Ritual

Català

Ritu


Ritu Francès Modern  Restablert

Dias de tinguda

Treballa  el segon i quart disabte de 17:30 a 20:00

Domicili


Carrer Vallés, 86

Barcelona

 

Mail


mediterrania@glse.org

El 12 de maig de 2018, la Serenísima Gran Maestre Nieves Bayo va il·luminar les llums de la nostra Lògia i li va donar regularitat en el si de la Gran Lògia Simbòlica Espanyola.

El nostre nom, Mediterrània, fa referència a una mar en el qual han nascut i s'han desenvolupat pobles i cultures que l'han transitat des d'èpoques molt remotes. Les seves riberes banyen terres d'Àfrica, Àsia i Europa; terres amb maneres de vida i costums molt diversos. La mar Mediterrània, que ha estat sempre un mitjà facilitador d'intercanvis i coneixement mutu alhora que nexe d'unió entre persones i cultures, ha aportat elements comuns als habitants del seu entorn, a més d'un caràcter obert i respectuós amb les diferències.

En el nostre emblema, un dofí en moviment ens recorda els valors més purs i els millors sentiments: fraternitat, autosuperació, saviesa, llibertat, altruisme, felicitat, habilitat, rapidesa, espontaneïtat, equilibri, bellesa… i que està sempre en acció buscant la universalitat, malgrat les dificultats que trobi en el seu camí.

Situada dins del corrent liberal i adogmática de la Francmaçoneria, Mediterrània és una Lògia fundada per germanes i germans amb una llarga i consolidada trajectòria en Maçoneria, que pretenen conjugar la rigorositat en el treball maçònic amb un tarannà obert i integrador.

Practiquem la Maçoneria mixta com a principi. Per a nosaltres la mixticitat va més enllà del treball realitzat per homes i dones junts; estem convençuts que el gènere i les relacions de poder que la determinació de gènere comporten, quan existeixen, han de deixar-se fora de la Lògia. Per a això hem de ser conscients del tipus de relacions que establim entre tots nosaltres per a aconseguir que aquestes siguin veritablement igualitàries i fraternes.

Hem triat el Ritu Francès per considerar-lo el més pròxim al qual es practicava en els orígens de la Francmaçoneria, perquè està fet a mida de l'ésser humà i perquè la Llibertat absoluta de consciència, el Laïcisme i la Raó són presents al llarg de tot el seu recorregut. Ens identifiquem especialment amb la seva versió “Restablert” en la llengua que ens és pròpia, el català, i respectem la llibertat de cadascú per a expressar-se en qualsevol altre idioma sempre que això no impedeixi la seva comprensió pels altres.

El Simbolisme, l'Humanisme i l'Espiritualitat laica són els eixos al voltant dels quals giren els debats de la nostra lògia. El mètode maçònic, igual que una pluja fina, va penetrant de manera lenta i imparable en cadascun dels qui el practiquen amb els seus efectes transformadors que es reflecteixen tant a nivell del grup-lògia com individual i de l'entorn personal, contribuint al progrés del conjunt de la Humanitat.

El respecte i la tolerància, fonament de les relacions que establim entre nosaltres, generen un clima de fraternitat que ens permet mantenir la complicitat necessària per a fer realitat un projecte maçònic compartit per tots.

La lògia Mediterrània està oberta a diferents idees i projectes maçònics sempre que estiguin d'acord amb els nostres Principis Fundacionals. El contacte amb la diversitat i amb altres visions obre les perspectives i ens enriqueix a tots; l'establiment de sòlids i fraternals llaços amb altres lògies contribueix a enfortir la Maçoneria Lliberal i Adogmàtica.

Ens reunim a la ciutat de Barcelona.