Pedra Tallada70

Idioma Ritual

Català

Castellà

Ritu


Ritu Francès o Modern 

Ritual de referència del GODF, 2009

Dias de tinguda

Treballa cada tres dissabtes 

Domicili


Palafrugell (Girona)

 

Mail


pedratallada@glse.org

Web

Twitter
Instagram

La R.·.L.·. Pedra Tallada núm. 70, va ser creada per homes i dones lliures i de bons costums a l'Orient de Palafrugell, el 28 d'octubre de 2009, i treballa, al progrés de la humanitat, imposant-se per missió, conrear i difondre, dins i fora del Temple, d'una manera efectiva, quotidiana i militant, els ideals de la Francmaçoneria universal. S'inscriu en la tradició de la lògia La Llum, creada en 1888 al mateix Orient de Palafrugell. El seu ritu és el Francès o Modern. El Gran Consell Simbòlic de l'Ordre li va atorgar la carta palesa el 20 de març de 2010 i l'Encesa de Llums es va produir el 17 de juliol del mateix any.

La R.·.,L.·. Pedra Tallada, neix de la voluntat d'un grup de Germans de diferents Lògies tenint com a objectiu, constituir-se en un referent de la maçoneria racionalista i liberal a les comarques de Girona i especialment a l'Empordà i a més, un punt de trobada per a tots els francmaçons “caminants”, que tenen residència temporal en la Costa Brava o a les valls gironines. És l'únic taller que celebra habitualment Tingudes d'Estiu.

Les cròniques medievals recullen la història del poble de Peratallada, envoltat per un gran fossat excavat en roca viva, que va ser construït polint la pedra bruta. Peratallada constitueix un dels llocs més singulars de l'Empordà, això va inspirar el nom de la Lògia als Germans fundadors.