Vull ser maçona

Vull ser maçóVull ser maçona, vull ser maçó

  • Per a ser maçona o maçó has de ser major d'edat.
  • Per a ser maçona o maçó NO pots pertànyer a organitzacions que promoguin idees xenòfobes i discriminatòries, sigui per raons polítiques, idees filosòfiques, raça, sexe, religió o altres similars a les enumerades.
  • Per a ser maçona o maçó cal ser una persona lliure.
  • Per a ser maçona o maçó has de tenir un comportament social just i guanyar-te la vida honradament.
  • Per a ser maçona o maçó has de ser una persona tolerant, honrada i de bons costums.

Com fer-se maçó a la GLCB?

Pot ser que us interessi la maçoneria, bé perquè un amic us n'hagi parlat, bé perquè l'hagi descobert a través d'una investigació personal o de la lectura.

Si un amic li parla de la GLCB o de la GLSE, podrà guiar-lo en els passos que cal seguir per ser candidat en una lògia i acompanyar-lo en les diferents etapes d'aquesta candidatura. Si no coneix ningú, això no és cap problema. Escriviu a la seu de la GLCB (C/Vallès, 87 - 08030 Barcelona o per mail a glcb@glse.org) i la vostra carta serà tramesa a un responsable. Aquesta persona es posarà en contacte amb vostè, es reunirà amb vostè i l'ajudarà en la seva sol·licitud.

Tingueu en compte que totes les sol·licituds no es presenten la GLCB com a tal, sinó a una de les lògies del Districte. La lògia és, de fet, la cèl·lula bàsica de la maçoneria. Compte amb entre quinze i quaranta membres. És en el marc de la seva lògia on el maçó viu la seva vida maçònica.

Quina és la primera etapa de candidatura?

El primer contacte el realitza el President o Presidenta de la lògia (el "Venerable" al vocabulari maçònic). Hem d'avaluar les motivacions del candidat. L'enfocament maçònic és força específic i no s'ha de confondre amb el dels clubs polítics, els clubs de servei (Rotary, Propeller, etc.) o diversos grups esotèrics. Si, després d'aquest primer intercanvi, sembla que es tracta efectivament d'un compromís maçònic que respon a les expectatives i els projectes del candidat, el procés continua amb tres reunions més.

Com se celebren aquestes reunions preliminars?

Es tracta d'entrevistes força en profunditat - en diem "aplomacions" - amb els membres de la lògia. Duren entre una i dues hores. L'objectiu d'aquests intercanvis és conèixer millor la personalitat, idees i aspiracions del candidat, però també respondre les preguntes que pugui tenir. A continuació, els tres maçons que es reuneixen amb el candidat informen la lògia. A més, a través d'aquests contactes, el candidat obté una primera visió del grup al qual es vol unir. Quan tots s'han conegut millor, té lloc el primer moment culminant de l'entrada a la maçoneria, el "passatge sota bena".

Què és el passatge sota bena?

El "passatge sota bena" és la presentació solemne del candidat davant la lògia reunida. Per raons de discreció, però també en aplicació del "mètode maçònic", la reunió s'organitza d'una manera especial. El candidat ès introduït a la lògia amb els ulls embenats i respon així a una sèrie de preguntes. Al final d'aquest diàleg, la lògia vota sobre la seva admissió. La votació és positiva si més de tres quartes parts dels vots són favorables, cosa que passa en la gran majoria dels casos.

Com es fa l'admissió?

També en aquest cas la maçoneria té el seu propi mètode. L'admissió no és una simple formalitat administrativa. Al contrari, segueix tot un ritual. Segons costums ancestrals, l'ingrés a la maçoneria es produeix en forma d'"iniciació". Es tracta d'una cerimònia durant la qual el candidat és portat simbòlicament de la Foscor a la Llum. No en direm res més perquè l'"experiència" d'aquesta cerimònia forma part del viatge que comença amb l'entrada a la maçoneria.

Què passa després?

En acabat, probablement és el començament d'una llarga història per a vostè!

Si voleu presentar la vostra candidatura i convertir-vos en maçó de la GLCB, envieu la vostra sol·licitud (CV+Carta de motivació+Dades completes de contacte) fent clic aquí.